Sprekers

Mira de Boer

Anderen inspireren om het leven te leiden zoals dat bedoeld is: genietend van alle mooie momenten die je gegeven worden en ontdekken en proeven wie God is, dat is wat Mira het liefst doet; of dat nu is door middel van een blog, een boek of een lezing. Samen met haar man geeft ze leiding aan de Rafaelgemeente in Almere. Ze is getrouwd met Mark en moeder van drie tieners. Haar dagen zijn gevuld met lezen, schrijven, spreekbeurten voorbereiden en geven. Ze houdt van eten met vrienden, filmpjes kijken met haar dochters en tekent graag. Haar verlangen is dat je gaat leven vanuit Gods liefde en genieten van het volle leven!

Meer informatie:

Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is 39 jaar en getrouwd met Marijke. Ze hebben drie tienerdochters (Marthe, Thamar en Anne-Ruth) en een zoon (Rindert). Als voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam trekt hij op met mensen van allerlei culturen en (sociale) achtergronden; Gods koninkrijk wordt dan zichtbaar! Het liefst zit hij één op één met mensen die op zoek zijn naar God of Jezus hebben leren kennen. Daarnaast spreekt hij buiten Amsterdam, is hij betrokken bij het EO-televisieprogramma ‘De Kapel’ en zet hij zich actief in als ambassadeur van stichting Tear.

Meer informatie:

Thema 2019

Het thema is: Jahweh.
Elk jaar zijn wij als werkgroep weer geraakt als we zien dat vrouwen het verlangen hebben om met God te leven. De vraag die ook altijd weer terug komt is: "Hoe ga ik leven met God?" en "Wat moet ik doen om Zijn liefde te ervaren?" Het geheim ligt in Zijn Naam, Jahweh! God stelt zich zo voor aan Mozes in Exodus 3:14. Mijn naam is "IK BEN DIE IK BEN". Als je gaat ervaren wie Hij is voor jou, krijg je misschien niet altijd de antwoorden op je vragen, maar wel de innerlijke rust en vrede, die ons verstand te boven gaat. In het Nieuwe Testament vinden we veel uitspraken van Jezus waarin Hij zichzelf bekendmaakt als "Ik ben ..." (zie Johannes 6:35, 8:12, 10:9, 10:11 enz.). Daarmee geeft Jezus aan wie Hij is en wie Hij voor jou wil zijn. 
Ook het lied "Ik zal er zijn" van Sela gaat over Zijn Naam. Beluister het maar eens! https://www.youtube.com/watch?v=f4RgXZAEiQg

 

Over ons

Wie zijn wij?

"Wij" zijn een groep vrouwen die in 2008 begonnen zijn met het organiseren van een vrouwenconferentie. We komen uit Veenendaal en omstreken.

We geloven in God de Vader die ons geschapen heeft en ons leven leidt. We geloven in Christus, de Zoon van God, die ons reinigt van al onze zonden. We geloven in de Heilige Geest, die ons vult met de liefde van God en helpt om te leven als kind van God.

De werkgroep bestaat uit de volgende leden:

 • Alieke Diepeveen
 • Lydia Huibers
 • Linda Verboom
 • Ellen van Voorthuijsen
 • Melinda van de Haar (administratie)

Waar staan wij voor?

Eenheid en verbondenheid als oase. Het verlangen om te bouwen aan meer eenheid en verbondenheid tussen christenen drijft ons. Wij doen dit door een oase te scheppen waar het gaat om aanbidding, toewijding, verwachting en ontspanning. Even helemaal weg uit de waan van de dag. Even helemaal niets te moeten. Zodat er ruimte ontstaat om stil te worden en te verwonderen. Te ontvangen en te delen. Te leren en soms om af te leren.

Geloven kun je niet alleen. Juist in verbondenheid met anderen kan je geloof wortelen, groeien en bloeien. Dat lukt niet altijd in het leven van alle dag. Soms heb je gewoon even een extraatje nodig om gevoed en gesterkt te worden. Even de ruimte om even stil te worden en je te verwonderen. Ruimte om te ontvangen en te aanbidden. Ruimte om te ontspannen en te genieten. Om weer verder te kunnen en uit de delen op de plek waar God je geroepen heeft.

Wat willen wij bereiken?

We willen bijdragen aan het verstevigen en verdiepen van relaties met elkaar, met God en met jezelf. We willen verbinden wat in het normale leven zo vaak los staat van elkaar. Wij willen putten uit de bron van levend water. Alleen het levende woord van God kan ons toerusten, vertroosten, inspireren, bemoedigen en verdiepen. Wij willen, puttend uit het woord van God, vrouwen lessen meegeven voor het leven van alle dag. Dat doen we door hen aan te sporen om in een levende én verwachtingsvolle relatie met Jezus te leven. Wij geloven dat 2 dagen even helemaal weg, ook echt ontspannen moet zijn. Dus besteden we veel aandacht aan gastvrijheid, openheid en een sfeer van vertrouwen, warmte en veiligheid. Ons doel is dat je opgebouwd en toegerust weer naar huis mag gaan. 

Over de conferentie

Waar en wanneer

De vrouwenconferenties van 2019 zullen worden gehouden op DV. 27 en 28 september en op 25 en 26 oktober in Congrescentrum "De Werelt".

Een kort overzicht van het programma (onder voorbehoud):

 • Donderdagavond: Als je een voorovernachting geboekt hebt, kun je vanaf donderdag eind van de middag inchecken bij de receptie van Congrescentrum "De Werelt".
 • Vrijdag: Ontvangst vanaf 8.30 uur (het officiële gedeelte begint om 9.30 uur).  
 • Zaterdag: Ontbijt vanaf 7.30-8.30 uur – iedereen van harte welkom (ook als je niet op locatie overnacht of thuis slaapt). Uiterlijk 16.00 uur zal de conferentie afgelopen zijn.

Congrescentrum "De Werelt" (routebeschrijving)
Westhofflaan 2
6741 KH Lunteren
T: 0318 - 484641
E: dw@congrescentrum.com

W: www.congrescentrum.com

We bieden een mogelijkheid tot overnachting aan in Congrescentrum "De Werelt" en in Groepshotel "Het Bosgoed" (op loopafstand van "De Werelt"). Mocht de optie met overnachting volgeboekt zijn, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf een slaaplocatie te boeken! Let op; het ontbijt op zaterdagmorgen in "De Werelt" zit voor iedereen bij de prijs inbegrepen.

Kosten

Voor deelname aan de conferentie zijn er 3 keuzemogelijkheden:

 1. Gehele conferentie incl. overnachting - € 138,00
 2. Gehele conferentie excl. overnachting - € 104,00 
 3. Gehele conferentie incl. voorovernachting - € 185,00 (dit is incl. een extra overnachting van donderdag op vrijdag)
(Vrouwen voor wie de kosten voor deelname een (onoverkomelijk) probleem zijn, kunnen een beroep doen op een draagkracht-kortingsregeling. Onze stichting is financieel gezond en de mogelijkheden zijn er. Wees daarom vrijmoedig in het vragen naar een prijsreductie. We vertrouwen erop dat je, indien mogelijk, naar draagkracht bijdraagt aan de kosten. Als je van deze regeling gebruik wilt maken, dan verzoeken we je dit bij de inschrijving te melden. Je hebt dan de mogelijkheid om je aanmelding af te ronden zonder direct te betalen via iDeal.)

Annulering

Dit jaar wordt er gevraagd om direct bij aanmelding te betalen via iDeal. Na de aanmelding heb je 3 dagen bedenktijd waarbinnen je kosteloos op je aanmelding terug kunt komen. Daarna kun je tot 3 weken voor de aanvangsdatum van de conferentie uitsluitend schriftelijk annuleren, we berekenen dan € 17,00 aan administratiekosten. Na 3 weken voor de conferentie zijn we genoodzaakt het volledige bedrag te berekenen. Door echter € 7,50 te betalen aan het annuleringsfonds kom je, in geval van ziekte of andere dringende omstandigheden, in aanmerking voor restitutie van de volledige deelnamekosten. De werkgroep beslist of de reden gegrond is. Annulering is dan mogelijk tot uiterlijk de donderdag voor de conferentie.

Activiteiten

Muziek

De zang werd in het verleden tijdens de conferenties begeleid door Nelinda Troost en band. Zij gaat zich meer richten op spreken en heeft besloten om te stoppen. Binnenkort hopen we te kunnen vertellen wie dit over gaat nemen.

Stands

Tijdens de conferentie zijn er enkele stands aanwezig. De opbrengst van deze stands gaat volledig naar een goed doel. Mocht jij met een stand aanwezig willen zijn in 2019, neem dan gerust contact met ons op. Voorwaarde is dat de opbrengst van jouw stand ten goede komt aan het goede doel! Onze ervaring is dat kleine presentjes het beste verkopen op de conferentie.

Boekentafel

Er is een boekentafel aanwezig van Stichting Present. Naast de boeken die de stand in het assortiment heeft, zullen ze materiaal meenemen wat aansluit bij het thema. Ook kun je hier terecht voor een cadeau of een studieboek voor je kring.

Collecte

We zijn heel dankbaar voor al het goede dat God ons geeft. Graag delen we dit met mensen die het minder hebben, om wat voor reden dan ook. 

Geschiedenis

De verdiepingsconferentie voor vrouwen is ontstaan vanuit de mannenconferentie Lunteren. Al een aantal jaren werd er met een groep vrouwen en kinderen een samenkomst georganiseerd om te bidden voor de mannen die deelnamen aan de mannenconferentie. Verschillende vrouwen konden getuigen dat hun man veranderd en/of vernieuwd terug kwam. Huwelijken hebben verdieping gekregen, vriendschappen zijn ontstaan.

Door zo samen zingend en biddend bezig te zijn ging het verlangen groeien; een conferentie, dat kan toch ook met een groep vrouwen? De laatste keer hebben we gebeden of er een verdiepingsconferentie voor vrouwen mocht komen.

We zijn met twee vrouwen bij elkaar gekomen om verder te brainstormenen voor dit verlangen te bidden. Ook hebben we veel advies en financiële steun van de werkgroep mannenconferentie gekregen. Mede daardoor konden we onze eerste verdiepingsconferentie beginnen. We zijn ze hier erg dankbaar voor!

Daarnaast is er een groep vrouwen geweest die tijdens de voorbereidingen met ons mee hebben gebeden. En God was met ons. Hij zorgde dat er vrouwen op ons pad kwamen. Ieder met hun kwaliteiten die een goede aanvulling gaven op de werkgroep. We zijn onze Vader dankbaar dat Hij dit alles zo geleid heeft!

Fotos van eerdere conferenties